Ik ben Robert van Haaster,
Jouw SEO partner.

Profiel


Als ervaren, analytisch en technisch onderlegde SEO Specialist help ik bedrijven en organisaties op zowel strategisch als operationeel niveau om de organische zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren.

Vanuit bureauzijde, klantzijde en als freelancer heb ik mijn waarde bewezen voor zowel bedrijven in de finance-, retail- en travelbranche als voor non-profit (overheids)organisaties.

Met 10+ jaar SEO ervaring ben ik een betrouwbare partner die het maximale rendement uit de SEO inspanningen weet te halen.

Ik ben freelance inzetbaar als inhouse specialist maar ook als white label consultant onder de vlag van een bureau.

Van Toen tot Nu..

Een korte vlucht door mijn online carrière

1998 » Mijn eerste website


Ik bouwde mijn eerste website. Eenvoudig in Kladblok met HTML en CSS. Natuurlijk werd deze website gratis gehost op GeoCities.

2002 » Gratis SMS website


Mijn eerste succesje. De Nedstat teller (Google Analytics bestond nog niet) van mijn website waarop je gratis SMSjes kon versturen ging door het dak.

2007 » Oprichting HAAZZ


De oprichting van mijn eenmanszaak was een feit. Met HAAZZ richtte ik mij op webdevelopment en grafisch ontwerp voor het MKB.

2009 » Eerste affiliate website


SEO greep mijn interesse meer en meer en ik bouwde mijn eerste affiliate websites waarmee ik mijn eerste echte organische successen boekte.

2011 » SEO Consultant @ Oogst


Ik besloot mij vol op SEO te focussen en startte als SEO Consultant voor mooie bedrijven bij online marketing bureau Oogst (nu Merkle).

2014 » SEO Specialist @ TC


Na enkele jaren bureauzijde maakte ik de overstap naar klantzijde. Ik startte als SEO Specialist bij Thomas Cook Nederland (o.a. Neckermann Reizen).

2018 » Freelance SEO Specialist


Na 4 jaar als SEO Specialist voor Thomas Cook te hebben gewerkt besloot ik per 1 januari 2018 te starten als Freelance SEO Specialist.

2020 » Verder als robert.nl


Ik kreeg de kans de domeinnaam robert.nl te kopen. Vanaf 2020 ben ik als Freelance SEO Specialist dan ook te vinden onder robert.nl.

Meer organische zichtbaarheid

Meer organisch verkeer

Meer (organische) conversies

Meer (organische) omzet

Als ervaren, analytisch en technisch onderlegde SEO Specialist help ik bedrijven en organisaties op zowel strategisch als operationeel niveau om de organische zichtbaarheid in zoekmachines te verbeteren.

Een duurzame groei in organische zichtbaarheid, kwalitatief verkeer en conversies vereist een combinatie van kennis en ervaring, grondige analyse, een gedegen strategie en nauwkeurige monitoring.

Freelance SEO Specialist


Ik ben op freelance basis inzetbaar als ervaren SEO Specialist of SEO Consultant binnen jouw bedrijf of organisatie. Bijvoorbeeld wanneer er tijdelijk (extra) expertise nodig is op het gebied van SEO, bij het begeleiden van website migraties, het overdragen van kennis richting interne (junior) SEO Specialisten of het volledig "implementeren" van SEO binnen de organisatie.

Technische Analyse


Het uitvoeren van een grondige technische analyse van de website en het aandragen van verbetervoorstellen.

SEO Content Analyse


Het uitvoeren van een content gap analyse, het genereren van content en het briefen van copywriters.

Zoekwoorden Analyse


Uitgebreid zoekwoorden onderzoek omtrent de aangeboden producten of diensten in alle fasen van de journey.

Concurrentie Analyse


Het analyseren van de website (techniek, content en autoriteit) en de rankings van de belangrijkste concurrenten.

SEO Strategie


Het opstellen van een solide SEO strategie welke bijdraagt aan het behalen van de online doelstellingen.

SEO Website Migratie


Complete begeleiding bij website migraties incl. het opstellen van (SEO) requirements voor nieuwe websites.

SEO Autoriteit


Het vergroten van de autoriteit van de website door middel van goede linkbuilding strategieën .

SEO Reporting


Het opstellen van geavanceerde en geautomatiseerde SEO reporting en monitoring dashboards.

Local SEO & News SEO


Google My Business bulk location management en Google Nieuws optimalisatie.

Logfile Analyse


Analyse van het crawlgedrag van zoekmachines inclusief verbeter-voorstellen om deze te optimaliseren.

SEO Kennisdeling


Begeleiden van Junior SEO Specialisten en SEO kennisdeling binnen organisaties om draagvlak te creëren.

Internationale SEO


Het beter vindbaar maken van de website voor zoekmachine gebruikers in de gewenste landen en taalgebieden.

Wat zeggen opdrachtgevers?


Binnen een complexe organisatie in een enorm concurrerende en snel veranderende markt heeft Robert voor Thomas Cook het maximale uit het SEO kanaal weten te halen.

Met zijn sterke (technische) SEO skills in combinatie met zijn analytische en strategische vaardigheden heeft hij o.a. innoverende SEO projecten geïnitieerd en uitgevoerd welke voor een sterke SEO performance hebben gezorgd. Naast zijn kennis en ervaring is Robert een fijne teamplayer.


Patrick van Duren
Online Marketing Manager
Thomas Cook Nederland


Robert heeft ons geholpen bij het vinden van een oplossing voor een technisch SEO issue op ons platform Delpher. Dit platform bevat ruim 100.000.000 pagina’s uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften welke digitaal te doorzoeken zijn

Robert heeft met zijn technische SEO kennis onder andere een uitgebreide strategie uitgewerkt om de vindbaarheid van de content van deze kranten, boeken en tijdschriften in zoekmachines te vergroten en is er een mooie organische groei in traffic gerealiseerd.


Harrie Hazewinkel
Teamleider IT-ontwikkeling
Koninklijke Bibliotheek


Met zijn jarenlange ervaring in combinatie met een prettige persoonlijkheid hebben we in Robert de geschikte kandidaat gevonden om onze SEO en Web Analytics dienstverlening richting onze klanten naar een nog hoger niveau te tillen.

Daarnaast heeft Robert zich intensief beziggehouden met het overdragen van zijn kennis op het team. In mijn ogen de ideale kandidaat voor (tijdelijke) inzetbaarheid bij ieder online marketing bureau.


Virginie Versteegh
Managing Director
WINNRS

Een duurzame groei in organische zichtbaarheid, kwalitatief organisch verkeer en conversies realiseren?